Sådan skruer du ned for tempoet i løbet af sommeren!

Sådan skruer du ned for tempoet i løbet af sommeren!

Sommeren er over os, og det er ferietid. Skal du holde ferie med dine børn, men stresser du måske lidt over det? Så læs med her, hvor jeg vil give mit bud på en rolig, hyggelig og nærværende sommer for hele familien. 

Børnene har også brug for at skrue tempoet ned

Det er desværre ikke en selvfølge for alle børn, at de skal holde ferie sammen med deres forældre. Da jeg arbejdede som pædagog i vuggestue, var det stensikkert, at jeg hvert år op til sommerferien skulle tage en snak med nogle forældre omkring børns behov for ferie. Igennem mine år har jeg lært, at det er vigtigt at fortælle forældrene, at børnene også har brug for tre ugers sammenhængende ferie fra deres "arbejde", nemlig vuggestuen. Jeg er sikker på, at de fleste forældre ønsker at holde ferie sammen med deres børn, men mange forældre stresser over at skulle "finde på" for at underholde deres børn i ferien, eller også har de svært ved at holde fri fra arbejdet. 

Gratis og nemme ideer til aktiviteter for/med børnene:

 • Sove længe

 • Have nattøj på en hel dag

 • Plukke blomster, bær, frugt

 • Svømme i havet/poolen

 • Stå tidligt op og se solopgang

 • Gå sent i seng og se solnedgang

 • Spise madpakke nede i gården/ude på marken/i skoven

 • Cykle en tur

 • Lege med sine venner

 • Vigtigst af alt KEDE sig :-)

Læs også Mine 5 bedste råd til egenomsorg og dermed mere nærvær

Hvad skal der så til for at skrue tempoet ned?

Tre uger skal der til, for at en ferie bliver god. Man kan starte den første uge med at holde et familiemøde, hvor man snakker med børnene om, hvad der skal til, for at de får en god ferie. Er det ingen skældud? Få en masse is og have det sjovt sammen. Eller hvad der nu lige rør sig i børnene. 

Den første uge bruges til at geare helt ned og lige fatte, at man har fri, den anden uge til ren nydelse og den sidste uge til at forberede sig mentalt på at komme op i gear igen. Så egentligt skal man ikke planlægge for meget i sin ferie, eller i hvert fald kigge på hvad, hvordan og hvor meget. Børnene tager ikke skade af at kede sig, og det gør de voksne bestemt heller ikke;-)

Jeg er faldet over denne guide fra www.mindfulnessguiden.dk til forældres to-do-liste i sommerens løb:

Jeg har rettighed til at dele denne grafik fra mindfulnessguiden.dk

Jeg har rettighed til at dele denne grafik fra mindfulnessguiden.dk

Jeg synes, den er genial! Det er netop det, det handler om, ned i gear, og det vil smitte så meget af på børnene, at de vil lære, at nu slapper vi af, nu er vi sammen, men uden at vi skal nå en hel masse. Jeg vil helt klart selv tage den til mig og prøve at lade være med at tjekke den af. God sommer og husk bare at være til og nyde hinanden :-)

Læs også Mine 10 bedste råd til at skabe mere nærvær i hverdagen